3mernokUj

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol a legkiválóbb tanároktól tanulunk és mélyítjük a tudásukat.

A jógaiskolában tradicionális astanga vinyásza jógát és vinyásza krama jógát oktatunk. A Bandha Works specialitása a Magyarországon egyedülálló reggeli Mysore program, az astanga jóga tanításának eredeti és leghatékonyabb formája. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi az ismert és állandó ászanasorozatokat, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját.

Azok számára pedig, akik még csak most kezdenek ismerkedni ezzel az irányzattal, rendszeresen indítunk kezdő tanfolyamokat, illetve az állandó órarendi órák között is kínálunk számukra megfelelő foglalkozásokat.

Az ászanák oktatásán túl nagy hangsúlyt fektetünk a jógafilozófia és a jógikus életmód megismertetésére. A havonta megrendezésre kerülő ingyenes Bandha Works Szatszangon kötetlen beszélgetés formájában foglalkozunk az astanga jóga elméletével. Itt mindenki felteheti a felmerülő kérdéseit, és jó alkalom arra is, hogy a gyakorlótársak jobban megismerjék egymást.

Barátságos környezetben, professzionális, antiallergén jógamatracokkal várunk mindenkit szeretettel!

Rólunk írtátok

Istvan’s ability to connect with students and presence to give attention during the class is outstanding. He is like a beacon of light and willingly shares that light with everyone around him, making his class a really special place to be.
Every needs and intentions from any level undoubtedly fulfilled at this great shala
Author Photo
Yasin
I really felt like being in Mysore when I came to Ashtanga Mysore on Sunday morning. Amazing energy of dedicated students, present and grounding teacher Deni, beautiful shala and friendly teachers. I’m so grateful I’ve found this little jewel in Budapest. I haven’t tried other classes they offer but for sure would highly recommend for Mysore classes. Thank You
Author Photo
Aida
This is the place where I felt the most at home during my stay in Budapest. Thank you!
Author Photo
Alice
Italy
One of the best yoga in Europe. I live in Prague and there is nothing similar.. so I come to Budapest specially for this yoga sometimes
Author Photo
Anna
Italy
A Bandha Works az első olyan jógaiskola, ahol teljes mértékben érezhető a szellemiség és a belső út keresésének szándéka, ami áthatja a termet és az ott gyakorlókat egyaránt. Nagyon köszönöm a fenntartóknak és az oktatóimnak, hogy létrehozták ezt a helyet, az anyagi okokon túlmutató, a jóga iránti elkötelezettségük miatt. Úgy gondolom, hogy nagyon sok közösség példát vehetne róluk, ahogyan hozzá állnak, ennek az iskolának a működtetéséhez!
Author Photo
Dávid
Divatos dolog jógázni, voltam én divatos helyen divatos oktatónál. Van összehasonlítási alapom. Sosem ragadott magával az egész, amíg a Bandha Works oktatóit nem láttam. Nem csak az a lényeg, ami az órákon történik, az a szellemiség és energia, ami sugárzik belőlük annyira vonzóvá teszi az astangát, stúdiójukat, és őket, hogy át szeretném ezt élni én is velük. Tőlük tanulni kezdőként, akik különben oktatókkal is foglalkoznak, megtisztelő. Hozzájuk járni órákra, akik évről évre maguk is elmennek a forráshoz tanulni és feltöltődni, minőségileg jelent mást. A találkozás velük, akik nem mozgásformaként élik meg a jógát, hanem úgy adják át az egész szellemiségét, hogy közben az én szemléletemet is formálják, és szellemi, lelki síkon is hatnak, egy pozitív fordulatot hozott az életemben. Ami pedig még jó itt: a lányok szebbek jóga után, tényleg! Sok a fiú, úgyhogy fiúk is jöjjenek bátran, tényleg! Azt vettem észre, hogy a Bandha Works közösség tagjai nem elvakult biok, ökok, ezok, spirituálisak, vegák, vegánok, csak harmonikusabbak és jobb a humoruk, mint másoknak… Tényleg! Ez valahogy így van. Láthatatlan erők alakítják így…
Author Photo
Orsi
Gyerekkorom óta sportolok. 3 éve azért mentem el először Astanga jógára, mert a munkahelyi stressztől állandósult egy derék körül fájdalom. Ezt a rendszeres futás és edzőtermi súlyzós edzés nem tudta enyhíteni. Idővel Istvánhoz kezdtem el járni Astanga 1-es sorozatot gyakorolni. Ő tanította meg Nekem az alapokat és azóta is támogatja fejlődésemet. 2 éve kezdtem el rendszeresen jógázni, kezdetben heti egy alkalommal. A derék körüli fájdalom 2-3 hónapos gyakorlás után elmúlt. Ekkorra már rákaptam a rendszeres jógázásra és a gyakorlások számát emeltem heti kettő, majd három alkalomra. Ezt azóta is tartom. Amikor István és Csapata elindította a Bandha Works Jógaiskolát akkor nem volt kérdés számomra, hogy kövessem Őket. Amit Tőlük kapok óráról órára, az a maximális odafigyelés, a tanítványok, azaz irántunk tanúsított alázat és a folyamatos fejlesztésünk. A jóga iskola nagyon profi: könnyen elérhető jó helyen van, ízléses környezetben, jó energiák között ad lehetőséget a rendszeres gyakorlásra, tanulásra, Önmagunk megismerésére. Mindenkinek maximálisan ajánlom a Bandha Works Jógaiskolát.

Dávid
Novemberi bandha,
civilben kereskedelmi fejlesztési szakértő

Author Photo
Dávid Bandha
A Bandhaworks szàmomra egy olyan hely, ahol jó kezdeni a napot: az àhitatos csend, a bejàratnàl levetett lelkes gyakorlók cipői, a hangos lègzès àltal felmelegített levegő ès a szokàsos arcok. Ezt csak az tudja, aki jàrt màr itt! Először èrzem azt, hogy igazàn autenikus emberek foglalkoznak velem, hogy a matracon túl is van valami, ami àthatja mindennapjaimat. Sok segítsèg, odafigyelès, az àszànàkban ès azokon túl is. Furcsa, hogy ezt mondom, de ez most több, mint szimpàtia ès hirtelen fellàngolàs.
Author Photo
Ági
Csupán rövid ideje járom a jóga áldásos útját, mégis végtelen örömmel tölt el, hogy – a kezdeti tétova lépéseket követően – a BandhaWorks falai között, István szigorú, de értő és segítő figyelme kíséretében fejlődöm napról napra önmagában kétkedőből hitében megerősödött tanítvánnyá. Újonc növendéklétem ellenére is jelentős változásokról tudok beszámolni. Nem a fizikai érzékelés által megélt tapasztalatok és élmények teszik ezt a helyet különlegessé. A szeretetteljes légkörön, a gyógyító mantrák erején, a csapongó gondolatokat csillapító füstölők illatán, na és a titkos recept alapján készülő gyógyteán túl a BW-ben tisztaságot, alázatot és türelmet lehet tanulni olyanoktól, akik előttünk járnak ezen a befelé és felfelé vezető úton. Nem egyszerűen jógaiskola, sokkal inkább szellemi központ alakult itt, amelynek tagjai olyan kulcsokat kaphatnak kezükbe útjuk során, amelyekkel eddig ismeretlen kapuk tárulhatnak fel. A meditációba forduló gyakorlások közben régóta érlelgetett kérdésekre érkezhetnek hirtelen meglepően egyértelmű válaszok – önmagunkból. Testi-lelki sebekre, bántalmakra lelhet gyógyírra minden kitartó kereső, s olyan értékekkel gazdagodhat, amelyeket az anyag rozsdája nem marhat meg. Az oktatók részvevő érdeklődése, támogatása, lámpásként használható iránymutatása, s a társak egy-egy segítő szava az, amely a BW-öt e közösség élő találkozási pontjává teszi. Köszönet, amiért részese lehetek ennek a teremtő folyamatnak.

Andrea

Author Photo
Andrea
A Bandhaworks nekem Az Iskola, itt elfog az a megnyugtató érzés, hogy nem is lehetnék jobb helyen. Oázis a sivatagban a szomjazó testnek és léleknek. Az oktatók szellemisége magával ragadó és inspiráló, minden igazítás áldás, es minden óra egy kis megváltás.
Author Photo
Eszter
A legjobb szó, ami a Bandha Worksről eszembe jut, az a szentély. Egy olyan hely, ahol az ember biztonságban érezheti magát, áthatja az egész helyet egy különleges energia, amely minden embert azonnal magával ragad. Kellemes hangulat, szeretetteljes emberek, odafigyelés, barátok, család, ezt mind jelképezi számomra a Bandha Works. Egy hely, ami nélkül nem lenne teljes az életem…
Author Photo
Szilvi
Profi oktatók, inspiráló környezet, jófej gyakorlók, barátságok… De ami a legjobb – ide járni kicsit olyan, mint amikor hosszú ideje keresed a választ , és egyszer csak rájössz, hogy nincs is kérdés.
Author Photo
Bogi
Belépni a Bandha Worksbe felemelő érzés. Kellemes atmoszféra és felkészült, folyamatosan gyakorló, magukat Indiában, Mysore-ban továbbképző tanárok segítenek haladni az úton. Biztos kezek közt érezheti magát, aki itt jógázik. A Mysore órák az indiai tradíció szerint folynak. Az, hogy idejárok, többször segitett megélnem és megismernem a határaimat, és megtapasztalhattam, milyen, amikor sikerül ezeket meghaladnom, túllépnem. Megvalósítottam olyat,, ami addig lehetetlennek tűnt. S mindez a jógaszőnyegről indult. Egy ilyen élmény kihat az ember életére, mindennapjaira is. A Bandha Works stúdióban nemcsak az ászana gyakorlásra figyelnek, de az Astanga többi ágára, és a tanítványokra is.
Author Photo
Ildikó
Tisztelet, elkötelezettség, tudás, szeretet. Tartalom nélküli szavak lehetnének ezek, ha nem a Bandha Works jóga iskoláról lenne szó. Itt viszont teljes egészében áthatják a helyet és igaz értékekkel töltik meg testnek és léleknek eme szentélyét.
Author Photo
Andor

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved