A lótuszülés azaz padmászana a jóga egyik legfontosabb testhelyzete. Egyes vélemények szerint az ászana gyakorlás elsődleges célja a stabil keresztezett lábú ülés elsajátítása, ami alapjául szolgál a légző és meditációs gyakorlatoknak.A négy alkalmas tanfolyam keretein belül a csípő nyitására helyezzük a hangsúlyt, különböző megközelítésekkel (statikus, dinamikus, stb.) a résztvevők egyedi anatómiai sajátosságait és a hosszú távú biztonságos, sérülésmentes ülést maximálisan szem előtt tartva. A részvétel azoknak is ajánlott, akik már rövidebb-hosszabb ideig keresztbe tudják rakni lábaikat, mivel sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a nem helyes technikával végzett lótuszülés, komoly térd és bokasérülésekhez vezethet. Azt sajnos nem tudjuk garantálni, hogy a tanfolyam végére minden résztvevőnek menni fog a lótuszülés viszont tisztában leszel a fejlődés irányával.
Időpont: 2013. október 8-tól, négy alkalom kedden és pénteken 19-20.30-ig.
Helyszín: Bandha Works Jógaiskola. 1027. Budapest, Frankel Leó út 6.
Oktató: Szalai István
Költsége: 8.000.- FtA tanfolyamra 50% előleg befizetése mellett tudsz jelentkezni!

További információ: Szalai István, iszalai (kukac) icloud.com.

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved