govinda_mysore_program1000

Scroll down for the English description.

Ha azt mondanánk, hogy egy álom vált valósággá, az nem lenne igaz, mivel erről még álmodni sem mertünk… Köszönet Patandzsalinak amiért úgy alakult, hogy Govinda Kai ismét egy hónapra átveszi a Bandha Works Mysore Astanga programjának irányítását. Ez felér egy kisebb csodával, ilyen szintű tanár még nem töltött ennyi időt – éves szinten – hazánkban, kivételes lehetőség mindannyiunk számára, hogy megtapasztaljuk milyen is egy KPJAYI Certified* tanár felügyelete alatt gyakorolni nap mint nap.

*A mysore-i KPJAYI (K. Pattabhi Jois Astanga Jóga Intézet) vagy más néven MainShala az astanga vinyásza jógatradíció központja. Az intézménynek nincsen oktatóképzés, a tanárok nem futószalagon kerülnek ki a falai közül. Korábban Pattabhi Jois, most pedig Sharath Jois a tanítványai gyakorlását és elkötelezettségét figyelembe véve, egyénileg adományozza az oktatói címeket azoknak, akik készen állnak a tanításra. “Authorized” lehet egyes szintű (ekkor az első sorozat tanítására hatalmaz fel), vagy kettes szintű (azaz engedély az első és a második sorozat oktatására). Később, ha valaki hosszú ideig, akár évtizedekig rendületlenül gyakorol, és bizonyítja az elkötelezettségét, akkor megkaphatja a legmagasabb szintű elismerést, amely az astanga világában szerezhető, azaz “Certified” tanárrá avatják. Ilyenkor az összes sorozatot oktathatja, amelyet ő már elsajátított, illetve workshopokat is tarthat szerte a világon. A Govindához hasonló certified oktatók nem csak az ászanák területén jártasak, hanem mélyen megértették és megtapasztalták az astanga jóga filozófiáját, ezért valóban hitelesen képviselhetik ennek az önmegvalósítási folyamatnak az üzenetét. Ezt az elismerést az egész világon mindössze kb. negyvenen érdemelték ki.

ASTANGA MYSORE PROGRAM

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul így az sem probléma, ha valaki rövidített sorozatot végez, míg más a teljes első sorozatot és a második sorozat elejét is elvégzi ugyanazon az órán.

A hagyományos oktatási módszerhez az is hozzátartozik, hogy mindenkinek heti hatszor kell gyakorolnia (a szombatok, illetve a teli- és az újhold pihenőnapok). Ez elsőre nehéznek tűnhet, de természetesen a kezdők fokozatosan építik fel a teljes sorozatot, addig rövidebb a gyakorlásuk. A tanár figyeli az előrehaladásukat, és ha a tanítvány készen áll, akkor újabb ászanákat kap, amelyeket hozzá kell fűznie a többihez.

A gyakorlás időpontja is meghatározott, a Mysore órákat Indiában reggel tartják. Ennek az oka, hogy a jógagyakorláshoz az úgynevezett Brahma muhurta napszak a legmegfelelőbb, azaz a napfelkelte előtti másfél óra. Ekkor a levegő friss, a környezet csendes, és az is fontos szempont, hogy Indiában ekkor van a leghűvösebb. Frissen, kipihenten ébredve még nem nyomasztanak bennünket a benyomások, amelyek a nehéz munkanap során értek minket, az elme könnyebben tud fókuszálni és kevésbé kalandozik el. A test tiszta, a gyomor üres, tehát a körülmények ideálisak a gyakorláshoz. Kezdetben a test kevésbé hajlékonynak tűnhet a hajnali órákban, de gyorsan alkalmazkodik az új rutinhoz.

 VASÁRNAP  HÉTFŐ  KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK  PÉNTEK  SZOMBAT
5:00-9:00
MYSORE
ASTANGA
5:00-9:00
MYSORE
ASTANGA
5:00-9:00
MYSORE
ASTANGA
5:00-9:00
MYSORE
ASTANGA
5:00-9:00
MYSORE
ASTANGA
5:00-6:30
VEZETETT
ASTANGA
 PIHENŐNAP
17:00-18:30
KONFERENCIA
7:00-8:30
VEZETETT
ASTANGA

ÁRAK

ÁRAK DIÁK
Heti bérlet 9.500 Ft 8.000 Ft
10 alkalmas bérlet 16.000 Ft 14.000 Ft
Korlátlan havibérlet 18.500 Ft 16.500 Ft
10 alkalmas bérlet AYCM-kártyával* 8.000 Ft
Korlátlan havi bérlet AYCM-kártyával* 10.000 Ft

Bármelyik konstrukció választható a fenti táblázatból a Govinda Kai Astanga Mysore Programhoz!
*az AYCM kártya csak kiegészítő bérlet vásárlásával használható! A 10 alkalmas bérlet 2 hónapig érvényes! Diákigazolványt 24 év alatti nappali tagozatos diákoknak/hallgatóknak tudunk elfogadni. 2015. január 1-től csak a legalább L-es All You Can Move kártyákat áll módunkban elfogadni. allyoucanmove.hu

REGISZTRÁCIÓ

 További információ: info@bandhaworks.hu.

Kezdési időpontok, Mysore: 5:00, 6:30 és 7:30.
Kezdési időpontok, vezetett óra: 5:00 és 7:00.

A 6:30 és 7:30-as időpontok tájékoztató jellegűek, a gyakorlók a szabad helyek függvényében nyernek bebocsátást a terembe. 

A regisztrációra hozz magaddal egy szabványos igazolványképet! Govindával a minimum gyakorlás hossza 1 hét. A regisztráció azoknak lehetséges, akik meghatározott időre jönnek (1 hét, 1 hónap, stb). A 10 alkalmas bérlettel csak az esetleges szabad helyek függvényében lehet csatlakozni a Mysore programhoz. A regisztráció a bérlet vásárlását is magában foglalja, ezért kérjük, hozd magaddal a szükséges összeget. Minden egyéb felmerülő kérdésre a regisztráció alkalmával tudunk válaszolni, személyesen. Regisztrálni hétfőtől-csütörtökig, 7-től 9-ig lehet.

ENGLISH

Declaring that a dream has come true would be inaccurate – this is something we never even dared to dream of… We are grateful to Patanjali for granting us the opportunity to welcome Govinda Kai as our guest instructor at the Bandha Works Ashtanga Mysore program for as long as one month. This is almost a miracle, as a master with similar qualities has never spent such a long time in our country. It is an exceptional chance for all of us to experience learning under the day by day supervision of a KPJAYI Certified* teacher. Details will be published on our website soon.

THE KPJAYI (K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute) in Mysore, also known as the Main Shala is the center of ashtanga vinyasa yoga tradition. There is no mass yoga instructor training in the institute however. Previously Pattabhi Jois, now Sharath Jois issues different levels of personal teacher’s certificates to those considered ready for this based on their practice and dedication. ‘Authorized’ can mean level one (authorized to teach the first sequence), or level two instructor (authorized to teach both the first and second sequence). Later on, those who continue to practice devotedly for years or even decades, proving their dedication, can receive the highest level of ashtanga yoga practice and become ‘Certified’ instructors. Such instructors are authorized to teach all sequences they themselves have mastered and hold workshops all over the world. Such certified instructors as Govinda not only have a profound knowledge in the field of the asanas, but also an understanding and experience of the philosophy of ashtanga yoga and can thus represent it’s message of reaching self-fulfillment with authenticity. So far, only forty people in the world have been granted this certificate.

THE ASHTANGA MYSORE PROGRAM

Ashtanga Vinyasa Yoga is traditionally taught in the Mysore style. This style comprises the benefits of group classes and individual practice. The essence of this kind of practice is that everyone in the room progresses through the sequence according to their own rhythm of breath, thus the instructor can provide personal alignment and instructions to everyone without interfering with the dynamics of the class. This way it is no problem if someone only practices a shortened version, while others the whole sequence or even the first part of the second sequence during the class.

Traditional instruction involves weekly 6 practices (Saturdays and Moon-days are rest days). This may seem very challenging at first, and of course beginners build their practice up gradually, initially only practicing part of the sequence. The instructor observes their progress and when the student is ready, gives subsequent asanas to add to the practice.

The time of practice is also determined – in India Mysore classes are held in the morning hours. The reason of this is that the so-called Brahma muhurta phase of the day (the one and a half hours preceding sunrise) is ideal for the practice of yoga. During this time the air is fresh, the environment is calm and the weather is still mild which is an important factor in India. Waking up refreshed we are untouched by the impressions that affect us during a hard day and the mind can remain focused more easily. The body is clean, the stomach empty, thus the circumstances are ideal for practice. In the beginning the body may seem less flexible in the early morning hours, however, it quickly adapts to the new routine.

 SUNDAY  MONDAY  TUESDAY WEDNESDAY THURSDAY  FRIDAY  SATURDAY
5:00-9:00
MYSORE
ASHTANGA
5:00-9:00
MYSORE
ASHTANGA
5:00-9:00
MYSORE
ASHTANGA
5:00-9:00
MYSORE
ASHTANGA
5:00-9:00
MYSORE
ASHTANGA
5:00-6:30
LED
PRIMARY
 HOLIDAY
17:00-18:30
CONFERENCE
7:00-8:30
LED
PRIMARY

PRICES

PRICES STUDENT
Weekly pass 9.500 Ft 8.000 Ft
10 classes 16.000 Ft 14.000 Ft
Unlimited monthly pass 18.500 Ft 16.500 Ft
10 classes with AYCM card* 8.000 Ft
Unlimited monthly pass with AYCM card* 10.000 Ft

All constructions can be chosen for the Govinda Kai Ashtanga Mysore Program from the table above.
*AYCM (AllYouCanMove) cards can only be used with a supplementary pass or ticket. The 10 class pass is valid for 2 months. Student cards of regular students under 24 years are accepted. From January 1, 2015 only package L or larger All You Can Move cards are accepted.

REGISTRATION

Further information: info@bandhaworks.hu.

Starting times, Mysore: 5:00 AM, 6:30 AM and 7:30 AM
Starting times, Led class: 5:00 and 7:00 AM

The starting times 6:30 and 7:30 AM are indicative, students may enter the room depending on the number of available spaces.
Please bring a passport photo with you for the registration. The minimum duration of practice within the Govinda Kai Ashtanga Mysore Program is 1 week. Registration is possible for those who assign for a certain period of time (1 week, 1 month, 1,5 month, etc.). With the 10 class pass you may only join those Mysore classes wich have vacancies. Registration includes the purchase of a pass, so please bring the price of the pass with you.

We will be glad to answer all other questions you may have at the time of your registration, in person.

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved