Noémi
Noémi
Vinyásza Krama Jóga

1991.11.11-én születtem. A mozgás iránti vágyam 2010-ben kezdődött, amikor az utolsó évemet töltöttem gimnáziumban. A táncművészet és a színház felé orientálódtam. Sokat tanulmányoztam a mozgás anatómiáját, miközben humánkineziológus végzettséget szereztem a Testnevelési Főiskolán. Szabadúszó táncosként kerestem az utam, fél évet töltöttem Prágában, majd másfelet Máltán, a jóga itt vált az életem részévé. Táncos előképzettségem előnyt jelentett a pózok kivitelezésében, ám a letisztult és valódi értékeket a folyamatos gyakorlás által tapasztaltam meg. Hazaköltözés után – tudásom bővítése céljából – elvégeztem az oktatóképzést az Atma Centerben, miközben ugyanitt azonnal kaptam lehetőséget órákat tartani. Kevés tapasztalattal, de annál nagyobb lelkesedéssel próbáltam ki az ismert jógairányzatokat. A táncban megélt mozgásminőséget a flow stílusban fedeztem fel, találkoztam az astangával, majd rátaláltam a Vinyásza Krámára. Jelenleg ez a rendszer az, ami a legközelebb áll a szívemhez, kiteljesít és erőt ad az élet más területein is. Hiszek abban, hogy az elvárások nélküli, rendszeres és odaadó gyakorlás által mindannyian választ kaphatunk arra, miért vagyunk itt.

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved