harmony ashtanga

Scroll down for the English description.

Harmony Slater  több mint 12 éve tanít Astanga vinyásza jógát, Mysore metódus alapján. Először 1995-ben találkozott a jógával és 2000 óta gyakorol rendszeresen ebben az irányzatban. Mindig nagy érdeklődéssel volt a spiritualitás és a test mozgás művészete iránt. Ezen érdeklődés eredményeként 15 évig tanult táncot és szerzett két diplomát, egyet filozófiából és egyet vallástudományból.

2002-ben Kínába utazott, hogy Buddhitsa meditációs technikákat tanulmányozzon. 2004-ben látogatott el első ízben Indiába, Mysore városába. Ugyanebben az évben elköltözött Dél-kelet Ázsiába, ahol elkezdett nemzetközi szinten jógát oktatni.  A költözés után sok időt fordított arra, hogy Sri K Pattabhi Jois és unokája R. Sharath Jois –al gyakoroljon az Ashtanga Yoga Research Institute-be ami ma a KPJAYI.

Harmony authorizációt kapott Gurijitől 2006-ban a tanításra. 2015-ben pedig megkapta a legmagasabb elismerést bizonyitó certified címet Paramaguru Sharath Jois-tól. Az évek során két iskolát alapított Kanadában. Az elsőt 2009-ben Vicotriában, a másodikat Calagary-ban, ahol a mai napig tanít. Jediah kisfia születésével az élet édes és teljes lett, és megtapasztalta a jógát a mindennapi élet minden részében.

Harmony Ashtanga
Harmony yoga
Harmony Slater KPJAYI
Harmony yoga
Guruji and Harmony
Harmony Slater ashtanga

A HÉT ESEMÉNYEI

ASTANGA MYSORE GYAKORLÁS
2019. március 3-tól 8-ig (keddtől-vasárnapig)

Mysore stílusú gyakorlás

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos vezetett órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul így az sem probléma, ha valaki rövidített sorozatot végez, míg más a teljes első sorozatot és a második sorozat elejét is elvégzi ugyanazon az órán.

A hagyományos oktatási módszerhez az is hozzátartozik, hogy mindenkinek heti hatszor kell gyakorolnia (a szombatok, illetve a teli- és az újhold pihenőnapok, hölgyeknél a menstruáció első három-öt napja). Ez elsőre nehéznek tűnhet, de természetesen a kezdők fokozatosan építik fel a teljes sorozatot, addig rövidebb a gyakorlásuk. A tanár figyeli az előrehaladásukat, és ha a tanítvány készen áll, akkor újabb ászanákat kap, amelyeket hozzá kell fűznie a többihez.

A gyakorlás időpontja is meghatározott, a Mysore órákat Indiában reggel tartják. Ennek az oka, hogy a jógagyakorláshoz az úgynevezett Brahma muhurta napszak a legmegfelelőbb, azaz a napfelkelte előtti másfél óra. Ekkor a levegő friss, a környezet csendes, és az is fontos szempont, hogy Indiában ekkor van a leghűvösebb. Frissen, kipihenten ébredve még nem nyomasztanak bennünket a benyomások, amelyek a nehéz munkanap során értek minket, az elme könnyebben tud fókuszálni és kevésbé kalandozik el. A test tiszta, a gyomor üres, tehát a körülmények ideálisak a gyakorláshoz. Kezdetben a test kevésbé hajlékonynak tűnhet a hajnali órákban, de gyorsan alkalmazkodik az új rutinhoz.

A Mysore stílus elemei tehát:
– egyéni gyakorlás, tanár segítségével,
– napi szintű gyakorlás,
– gyakorlás korán reggel, lehetőleg ugyanabban az időpontban,
– hetente vezetett óra a vinyászaszámolás memorizálásához és
– önálló gyakorlás jelentősége.

A résztvevők a jelentkezéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy szerepelhetnek a workshopon készült fényképeken.

Helyszín: Bandha Works Jógaiskola

Időpont: keddtől-vasárnapig, reggel 7-től 9-ig. Kezdés minden résztvevőnek 7:00.

HÉTVÉGI WORKSHOPOK
2019. március 7-től 8-ig (szombat-vasárnap)

Március 7. Szombat 9:30-11:30
A Jóga ezoterikus elemei: Shiva-Shakti Házassága
2 órás workshop
Filozófiai előadás arról, hogy Indiában milyen szimbolikus nyelvezettel írják le a bennünk történő test-szellemi felébredés tényleges folyamatát. Tanulunk arról, hogy a jóga megtapasztalását hogyan idézi elő az istennői erő és az ellentétek egyesülése. Ez az alkalom betekintést nyújt bevezető pranayama és meditációs gyakorlatokba.

Március 8. Vasárnap 9:30-11:30
Jóga és az Ájurvéda mint erőteljes gyógyító mószerek
2 órás workshop
Ezen az alkalmon felfedezzük a gyakorlás terápiás aspektusát, beszélünk sérülésekről és különböző testpozíciókról, vagy életmód összetevőkről, amelyek segíthetnek a gyógyulásban és jógagyakorlásunk életre szóló fenntartásában.

Részletes program

Március 3. (kedd)
7:00-9:00 Astanga Mysore gyakorlás
Március 4. (szerda)
7:00-9:00 Astanga Mysore gyakorlás
Március 5. (csütörtök)
7:00-9:00 Astanga Mysore gyakorlás
Március 6. (péntek)
7:00-9:00 Astanga Mysore gyakorlás
Március 7. (szombat)
7:00-9:00 Astanga Mysore gyakorlás
9:30-12:30 A Jóga ezoterikus elemei: Shiva-Shakti Házassága
Március 8. (vasárnap)
7:00-9:00 Astanga Mysore gyakorlás
9:30-11:30 Jóga és az Ájurvéda mint erőteljes gyógyító mószerek
11:30-12:30 Kérdezz-felelek

ÁRAK

  • A Mysore hét teljes ára (a két workshopal együtt), 2020. január 20-ig az első 10 jelentkezőnek: 195USD
    Január 20 után: 230USD
  • Mysore gyakorlás, keddtől-vasárnapig (6 alkalom): 150USD
  • Mysore alkalom: 30USD (az esetleges szabad helyek esetén)
  • Hétvégi workshop: 50USD / alkalom

Harmony nagy hangsúlyt fektet a minőségi oktatásra, így a résztvevők létszámát 20 főben maximalizálta. Érdemes minél előbb lefoglalni a helyed!

Jelentkezés: december 1-től a Bandha Works recepcióján, jelentkezés lap kitöltésével és az esemény teljes összegének befizetésével (USD-ben). A jelentkezési lapot itt tudod letölteni, vagy kérd a recepción.

Lemondási feltételek: lemondás esetén a befizetett összeg 80% térítjük vissza. 60 napon belül az esemény nem lemondható csak átruházható.

VÁRUNK SZERETETTEL

ENGLISH

harmony ashtanga

Harmony Slater has been teaching Ashtanga Yoga in the Mysore method for over a decade. She was first introduced to Yoga in 1995, and began practicing Ashtanga Yoga in 2000. She always had a keen interest in spirituality and the art of physical movement, which culminated in fifteen years of dance training and two BA degrees in Philosophy and Religious Studies.

In 2002, she traveled through China researching Buddhist meditation and in 2004 she made her first trip to Mysore, India. That same year she moved to South East Asia where she began a journey of teaching Yoga Internationally, which allowed her to spend long periods of time practicing with Sri K Pattabhi Jois and his grandson R. Sharath Jois at the Ashtanga Yoga Research Institute, now the KPJAYI.

Harmony was given Authorization by Guruji in 2006, and was granted Certification by Paramaguru Sharath Jois in 2015.

Over the years she co-founded two traditional Ashtanga Yoga Schools in Canada. The first was established in 2009, in Victoria BC, and the other is found in Calgary AB, where she currently teaches and resides. With the birth of her son Jediah, life became full and sweet, and she experienced the dawning of yoga within every aspect of daily life.

Harmony Ashtanga
Harmony yoga
Harmony Slater KPJAYI
Harmony yoga
Guruji and Harmony
Harmony Slater ashtanga

PROGRAM OF THE WEEK

ASHTANGA MYSORE WEEK PRACTICE
3-8. March 2020 (Tuesday-Sunday)

Mysore style practice

Ashtanga Vinyasa Yoga is traditionally taught in the Mysore style. This style comprises the benefits of group classes and individual practice. The essence of this kind of practice is that everyone in the room progresses through the sequence according to their own rhythm of breath, thus the instructor can provide personal alignment and instructions to everyone without interfering with the dynamics of the class. This way it is no problem if someone only practices a shortened version, while others the whole sequence or even the first part of the second sequence during the class.

Traditional instruction involves weekly 6 practices (Sundays and Moon-days are rest days). This may seem very challenging at first, and of course beginners build their practice up gradually, initially only practicing part of the sequence. The instructor observes their progress and when the student is ready, gives subsequent asanas to add to the practice.

The time of practice is also determined – in India Mysore classes are held in the morning hours. The reason of this is that the so-called Brahma muhurta phase of the day (the one and a half hours preceding sunrise) is ideal for the practice of yoga. During this time the air is fresh, the environment is calm and the weather is still mild which is an important factor in India. Waking up refreshed we are untouched by the impressions that affect us during a hard day and the mind can remain focused more easily. The body is clean, the stomach empty, thus the circumstances are ideal for practice. In the beginning the body may seem less flexible in the early morning hours, however, it quickly adapts to the new routine.

The main elements of Mysore style are:

– individual practice on the classes under the supervision of an instructor,
– daily practice (with the exception of Sundays, full and new moon days and ladies holidays),
– early morning practice, preferably at the same time of the day,
– a weekly led class to help memorize vinyasa counting, and
the importance of individual practice.


Mysore schedule: from Tuesday to Sunday, start from 7:00am for all practitioners

WEEKEND WORKSHOPS

Saturday 7 March – 9:30-11:30
Workshop – 2 hours

The Esoteric Elements of Yoga: The Marriage of Shiva-Shakti
An Philosophy class about the metaphorical language used in India to describe a very real awakening process within our mind-body. Learn about how the goddess power and union of opposites brings about the experience of Yoga. This class will include an introduction to Pranayama and Meditation practices.

Sunday 8 March – 9:30-11:30
Workshop – 2 hours

Yoga & Ayurveda as a Powerful Healing Modality
We will explore the therapeutic aspects of the practice, addressing any injuries, and particular postures or life-style components that can help with healing and sustaining the practice of yoga for your whole life.

Location of the workshop: Bandha Works Yoga Shala
Date: 3-8 March 2020 (Tuesdy to Sunday)

PRICES
Full program: $230 Early Bird Special $195 (before 20th January )
Only Mysore practice: $150
Single Mysore Class: $30
Single Weekend Workshop Classes: $50

Payment can be made in cash at Bandha Works or through PayPal. (please add 20 USD if paying by paypal) Full payment must be made upon registration.

Cancellation policy:  In case of cancellation 60 days before the event we are able to refund 80% of the fee. After this time no refund is possible.

The participants should take note that photos may be taken of them during the workshop by the organizers.

For further details and registration please contact: info@bandhaworks.hu

YOU COME...!

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul így az sem probléma, ha valaki rövidített sorozatot végez, míg más a teljes első sorozatot és a második sorozat elejét is elvégzi ugyanazon az órán...
© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved