1. Érkezz legalább tíz perccel az óra előtt, öt perccel előtte már bezárjuk a bejáratot és nem tudsz bejönni.
 2. Óra előtt kapcsold ki a mobiltelefonod, és ne hozd be a terembe.
 3. Szükséged lesz kényelmes ruhára, egy kisebb (az igazításokhoz) és egy nagyobb (a matracra teríteni) törülközőre vagy jógaszőnyegre. Ha nagyon izzadós vagy, érdemes egy másik törülközőt is bekészítened (zuhanyzáshoz). Jógamatracot biztosítunk, de ha van sajátod, bátran hozd magaddal.
 4. Ne használj parfümöt vagy erős illatú kozmetikumot (melegítő krémet sem) óra előtt.
 5. Óra alatt nem lehet inni, ne hozz be vizet vagy poharat a terembe. Napközben viszont figyelj a megfelelő folyadékpótlásra.
 6. Óra előtt jelezd a tanárnak, ha bármilyen egészségügyi problémád, sérülésed vagy betegséged van.
 7. A jógateremben nem beszélgetünk, az óra előtti pár percet csendes ráhangolódással töltsd.
 8. Óra alatt mindig kövesd a tanár utasításait. Végig figyelj a légzésedre, soha ne áldozd fel a mély légzésta mélyebb ászana érdekében.
 9. Az órákon mindenki saját felelősségére vesz részt, ezért ügyelj saját és társaid testi épségére, figyeld a tested jelzéseit.
 10. A matracot takarítsd le magad után.
 11. Távozás előtt győződj meg róla, hogy nem hagysz semmit az öltözőben, az itt felejtett ruhákat nem áll módunkban megőrizni.
 12. Az öltözőben hagyott értékekért felelősséget nem vállalunk.

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved