Nagy Csilla
Nagy Csilla
Astanga, Vinyásza Krama Jóga

Rengeteg gyerekkori férfias sport és a lelkileg nehéz egyetemi évek után, merev testtel és lélekkel 2010 telén kezdtem el jógázni, kezdetben főleg agni és vinyásza krama órákat látogattam, amíg 2012 nyarán Istvánnál részt nem vettem a kezdő astanga tanfolyamon. Dorka már ekkor csodálatosan – teljes összhangban a légzésével – mutatta be nekünk az ászanákat, még mindig emlékszem mekkora hatással volt ez rám.

Igyekeztem István minden számomra elérhető astanga és egyéb óráján részt venni, így innentől már heti hatszor gyakorlok. Az ebben az időszakban tett indiai útjai nagyon megviseltek, de csak nemrég értettem meg, hogy ilyenkor elvesztettem a tanárom. Így természetes volt, hogy a Bandha Worksbe is követem.

Amióta az életemben bekövetkezett változásoknak köszönhetően tudok reggel gyakorolni, úgy érzem minden a helyére került, tudom, hogy nekem ez az utam.
A Gyakorlás elmélyítése tanfolyamon rengeteget tanultam Dorkától és Istvántól, nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen hiteles, önfeláldozó, nagy tudású, csodálatos, és végtelenül szerény emberektől hallhattam mindenről.

Igyekszem mindent megtenni, hogy az óráimon minél többet át tudjak adni abból, amit tőlük tanulok.

Csillával készült interjút itt olvashattok: https://bandhaworks.hu/a-honap-bandhaja-julius/

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved