Molnár Réka
Molnár Réka
Astanga Vinyásza Jóga
Authorized Level 2

A jógát még gyerekként volt alkalmam előszőr kipróbálni, majd sok évvel később, 18 éves koromban tévedtem be megint egy jógaórára – és onnantól kezdve szinte rögtön életem szerves része lett.

Pár évvel később, mikor Barcelónába költöztem azonnal rátaláltam az Ashtanga Yoga Shala Barcelona-ra ahol megkezdtem az évekig tartó tradícionális asszisztensi “képzésemet” Elena Figarola (régi Pattabhi Jois tanítvány) és Fito Auad mellett. Részt vettem Peter Sanson évi barcelónai workshopjain is, akit hatalmas inspirációnak tartok. 

Később elkezdtem tanítani a shalában, Barcelónában több helyen és Spanyolország különböző részein. 

Az elmúlt egy évben volt szerencsém a Kanári-szigeteken és Svájcban is tanítani.

2016-ban utaztam először Mysore-ba hogy a KPJAYI-ban tanuljak (ma Sharath Yoga Centre) és azóta minden évben visszatérek hogy a tanárom, Paramaguru Sharath Jois szigorú felügyelete mellett tanulhassak.

2019-ben hatalmas megtiszteltetés ért, SharathJi áldását adta arra, hogy tanítsam az első és második sorozat összes ászanáját, és később, ugyanebben az évben volt szerencsém asszisztensként is egy hónapon keresztül tanulni tanáromtól. 

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved