Az astanga vinyásza jógarendszer egyedülálló abban, hogy az erőt és a hajlékonyságot egyenlő mértékben fejleszti, ezáltal képes egyensúlyba hozni minden testtípust. További sajátossága, hogy fix ászanasorozatokat gyakorlunk, amelyek a test és elme egyre mélyebb rétegeire fejtik ki áldásos hatásukat.

A vinyásza légzéssel összehangolt mozgást jelent, kötött mozdulatsor vezeti át a gyakorlókat az egyes ászanákba (kitartott testhelyzetek). A hangos légzéssel összekötött mozgás belső hőt termel, amely felmelegíti a vért, és segíti a kiválasztási, tisztulási folyamatokat. A számolás pontos követése segít fókuszálni az elmét, és megakadályozza, hogy elkalandozzanak a gondolataink.

A zavartalan gyakorláshoz tehát szükséges az ászanasorrend és a helyes vinyászaszámolás ismerete. A tanfolyam kiváló lehetőség, hogy a kezdő gyakorlók megismerkedjenek a fenti sajátosságokkal és utána bekapcsolódhassanak az órarendi órákba és megkezdjék az önálló gyakorlásukat.

3
3
q

A nyolcalkalmas tanfolyam tematikája:

  • Az astanga jóga eredetének és elméleti hátterének ismertetése.
  • A gyakorlást nyitó és záró mantrák éneklése és jelentésük.
  • A helyes, hangos légzéstechnika célja és kivitelezése.
  • A vinyászaszámolás alapja: a Napüdvözlet.
  • Az astanga vinyásza jóga első sorozatának ászanái, púrváttánaszáig, pontos vinyászaszámolással és a hozzájuk tartozó dristikkel. Ahol szükséges, az oktató egyénre szabott módosításokat javasol a hatásos és biztonságos gyakorlás érdekében.
  • A sorozat energetikája: a bandhák.
  • A hosszú távú gyakorlás felépítése: a vezetett és a Mysore óratípus, illetve az otthoni gyakorlás.
1
3
2

Az astangáról részletesen a következő cikkben olvashatsz. Ajánlott-e az astanga jóga a nőknek? Miért pont az astanga? Gyenge testben, gyenge elme!

Oktató: Szalai István, KPJAYI Authorized Level 1

Tanfolyam kezdésének időpontja: 2023. április 11. (kedd) 19:00.
Tanfolyami napok: kedd és péntek 19:00-20:30., 4 hét, 8 alkalom.

Helyszín: Bandha Works Jógaiskola

Költsége: 30.000.- Ft

A tanfolyamra a részvételi díj kiegyenlítésével tudsz jelentkezni ezen a linken (online fizetési oldalunkon) keresztűl.

További információ: info (kukac) bandhaworks.hu

A tanfolyam folytatásaként várunk szeretettel a Mysore felkészítő kurzusunkon.

A tanfolyamhoz opcionálisan tanulói segédanyag vásárolható a hatékonyabb elmélyülés és gyakorlás érdekében. A jegyzet megvásárolható jógaiskolánkban vagy webshopunkban.

bandhami

VÁRUNK SZERETETTEL

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved