Az astanga vinyásza jógarendszer egyedülálló abban, hogy az erőt és a hajlékonyságot egyenlő mértékben fejleszti, ezáltal képes egyensúlyba hozni minden testtípust. További sajátossága, hogy fix ászanasorozatokat gyakorlunk, amelyek a test és elme egyre mélyebb rétegeire fejtik ki áldásos hatásukat.

A vinyásza légzéssel összehangolt mozgást jelent, kötött mozdulatsor vezeti át a gyakorlókat az egyes ászanákba (kitartott testhelyzetek). A hangos légzéssel összekötött mozgás belső hőt termel, amely felmelegíti a vért, és segíti a kiválasztási, tisztulási folyamatokat. A számolás pontos követése segít fókuszálni az elmét, és megakadályozza, hogy elkalandozzanak a gondolataink.

A zavartalan gyakorláshoz tehát szükséges az ászanasorrend és a helyes vinyászaszámolás ismerete. A tanfolyam kiváló lehetőség, hogy a kezdő gyakorlók megismerkedjenek a fenti sajátosságokkal és utána bekapcsolódhassanak az órarendi órákba és megkezdjék az önálló gyakorlásukat.

3
3
q

A nyolcalkalmas tanfolyam anyaga:

  • Az astanga jóga eredetének és elméleti hátterének ismertetése.
  • A gyakorlást nyitó és záró mantrák éneklése és jelentésük.
  • A helyes, hangos légzéstechnika célja és kivitelezése.
  • A vinyászaszámolás alapja: a Napüdvözlet.
  • Az astanga vinyásza jóga első sorozatának ászanái, purvattánászanáig, pontos vinyásza számolással és a hozzájuk tartozó dristikkel. Ahol szükséges, az oktató egyénre szabott módosításokat javasol a hatásos és biztonságos gyakorlás érdekében.
  • A sorozat energetikája: a bandhák.
  • A hosszú távú gyakorlás felépítése: a vezetett és a Mysore óratípus, illetve az otthoni gyakorlás.
1
3
2

A tanfolyam ideje alatt a résztvevők ingyenesen látogathatják az Astanga Half  Led órákat!

Az astangáról részletesen a következő cikkben olvashatsz. Ajánlott-e az astanga jóga a nőknek? Miért pont az astanga? Gyenge testben, gyenge elme!

Oktató: Bata Timi

Időpont: 2020. szeptember 5-től, 6 alkalom (szeptember 5-6, szeptember 12-13, szeptember 19-20.) szombaton és vasárnap 12:00-14.00-ig.

Helyszín: Bandha Works Jógaiskola

Költsége: 24.000.- Ft

A tanfolyamra 50% előleg befizetése mellett tudsz jelentkezni ezen a linken (online fizetési oldalunkon) keresztűl.

További információ: info (kukac) bandhaworks.hu

A tanfolyam folytatásaként várunk szeretettel a hétvégi Mysore felkészítő kurzusunkon. Ennek a tanfolyamnak az időpontját később publikáljuk. Mit is kell róla tudni? Mysore kurzus leírás (egy korábbi kurzus dátumát találod fent. A hétvégi astanga kezdő tanfolyam után közvetlenül is lesz még ilyen. Időpontot később publikáljuk.)

A tanfolyamhoz opcionálisan tanulói segédanyag vásárolható a hatékonyabb elmélyülés és gyakorlás érdekében. A jegyzet megvásárolható jógaiskolánkban vagy webshopunkban.

bandhami

VÁRUNK SZERETETTEL

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved