haJÓGA_X

Egy különleges eseményre szeretnénk meghívni a Bandha Works Jógaiskola rendszeres növendékeit, ez a HAJÓGA.

Egyik kedves jógás barátunk és párja mert nagyot álmodni és kivételes odaadással, eltökéltséggel, hittel valóra váltották az álmukat. Igazi jógás történet, fogadjátok szeretettel:

Linda és Gyuri

hajó_család

„Három éve álmodtunk egy nagyot: kitaláltuk, hogy lakóhajót építünk a Dunára. Szerettünk volna egy kicsit messzebb kerülni a városi forgatagtól és közelebb a természethez. Saját vágyainkon kívül az is motivált minket, hogy ez a lakóhajó sok szempontból példaként szolgálhat. Újrahasznosított és szinte teljes mértékben önellátó, ugyanakkor a belvároshoz közel, a város ütőerén, a Dunán lesz. Szerettük volna ráirányítani a figyelmet arra a fontos felismerésre, hogy a Duna egy nagyon értékes, nagyon szerethető eleme Budapestnek, egy kapcsolódási pont a természet és a város között.

Rengetegen kérdőre vontak minket az utunk során, amely tele volt akadályokkal (némelyeket a mai napig nem sikerült leküzdeni). Leginkább azt kérdezték tőlünk, hogy ugyan miért akarunk mi más úton járni, miért nem jó nekünk egy “normális” lakás vagy ház? Miért akarunk egy olyan kiszámíthatatlan, folyamatosan változó elemen lakni, mint a víz, egy olyan ingatag és kevéssé biztonságos házban, mint egy hajó ahelyett, hogy két lábbal állnánk a földön?

Számunkra a lakóhajó gondolata gyönyörűen rímel az élet természetes áramlására. A hatalmas víztömeg a lábunk alatt, és a hajó maga egy folyamatosan változó, bizonytalan környezet szimbólumai, amelyben az egyetlen fix pontok mi vagyunk és az adott pillanat. És ez a lakóhajó egyben egy üzenet a világnak, hogy nem csak lehet, hanem kell is álmodni, és az álmokat meg is kell valósítani, mert ezek az innovatív ötletek, kreatív energiák, és letörhetetlen vágyak tartják mozgásban a világot, ezek viszik előre.”

A hajó szerencsésen (mint ahogy a képen látható is) elkészült, stabilan és boldogan (szthira szukham) lebeg a Duna habjain. Egy közös 108 napüdvözlettel szeretnénk „felszentelni” az álomotthont ebben szeretnénk a segítségeteket kérni.

A HAJÓGA IDŐPONTJA: 2014. szeptember 7. (vasárnap) 17h
HELYSZÍN: a Duna budapesti szakaszán, a pontos címet majd a jelentkezés visszaigazolásában küldjük
JELENTKEZÉS: ha a Bandha Works rendszeres látogatója vagy és szeretnél jönni kérlek írj az iszalai (kukac) icloud.com-ra egy levelet, „HAJÓGA” tárggyal.
MIT HOZZ MAGADDAL: egy jógamatracra és relaxációhoz egy takaróra lesz szükséged

Az eseményen való részvétel ingyenes, de örömmel fogadjuk, ha hozol magaddal egy kis gyümölcsöt, vegán ételt, süteményt amit a 108 után közösen elfogyasztunk.

Megközelítés: 1044. Budapest, Komp utca végén lehet lejönni a hajóhoz. Ez az újpesti öböl északi csücske. Biciklivel csak követni kell végig a bringa utat (Váci út) a pesti oldalon és a Duna Pláza után kb. 800 méterre lesz balra, az OMV kút után.

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved