Endrődy Zsófia
Endrődy Zsófia
Astanga vinyásza jóga

A mozgáshoz és testtudathoz való kötődésem gyerekkoromtól kezdve nagyon fontos része az életemnek. Régebben táncosként, ma énekesként mindenképpen aktív és jól működő kapcsolatot kell fenntartanom a fizikai valómmal, hiszen ezen keresztül közlöm, amit művészként ki szeretnék fejezni. Pontosan ennek a csatornának a kiépítése és tisztán tartása vezetett el a jógához.

2015 márciusában kezdtem rendszeresen astangázni. Először csak a délutáni half led órákat látogattam, nyáron pedig már lemerészkedtem mysore stílusú gyakorlásra is. Azóta egy rendszeres és stabil gyakorlást sikerült kiépítenem és beépítenem az életembe 🙂 2017 januárjában volt szerencsém Indiába, egészen pontosan Mysoreba látogatni az astanga jóga forrásához, ahol egy hónapon keresztül Guruji lányától, Saraswatitól tanulhattam. A Bandha Worksnek köszönhetően szerencsére itthon sem szűkölködünk a KPYAI által minősített tanárokban. Lu Andrade, Govinda Kai és Harmony Slater nagyon nagy hatással voltak rám ittlétük alatt! Örülök, hogy tanulhattam tőlük és egyre mélyebbre áshattam magam ebben a tradícióban.

Az elmúlt időben jelentős változásokon mentem keresztül az astanga rendszerének köszönhetően, amiért nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki ezen az úton kísér, segít. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy amit kaptam, azt tovább adhassam. Hiszem, hogy minden egyes befelé figyeléssel, tudatos légzéssel és meditációval töltött perc hozzájárul ahhoz, hogy egy szebb világ vegyen körül bennünket.

Zsófiról bővebben még itt olvashatsz.

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved