Bota Beáta
Bota Beáta
Vinyásza Krama Jóga

2002-ben találkoztam a jógával először amikor megszólított.. Autodidakta módon, könyvekből kezdtem a tanulást a Hatha jóga rendszerében.
2009-től rendszeres a gyakorlásom. 4 évig Iyengar jógával foglalkoztam, ahol tovább tökéletesítettem az ászanák kivitelezését.
2013-ban találkoztam Bakos Attilával a Narada Védikus Akadémia alapítójával aki a Védikus és jóga filozófiai hátterével ismertetett meg és amit jelenleg is tanulok tőle.
2015-ben elvégeztem a Bindusar Yoga iskola által szervezett jógaoktató képzést, ahol Mukesh Kothari Indiai jógamester vezetése alatt sajátíthattam el a Hatha jóga rendszerét. Ezután Hatha jógát, gerincjógát és vinyasa flow-t tanítottam.
Mindig is közel állt hozzám az ászana gyakorlás, de valahogy nem találtam azt a metódust ami egy kicsit a megérkezettség érzéséhez hasonlít, hogy igen.. én mostantól ez alapján szeretnék gyakorolni, még akkor is ha ez csak része egy összetettebb rendszernek, módszertannak. Évek óta kacérkodom az Astanga jógával, de túl intenzívnek tartottam.. Aztán meghoztam életem egyik legjobb döntését és adtam magamnak pár hónapot ami alatt így fogok gyakorolni otthon. Persze szerelem lett 🙂
2020 januárjában végeztem el a Bandha Works kezdő tanfolyamait, amik felkészítettek a Mysore stilusú gyakorlásomra. Emlékszem arra a hangulatra amikor először mentem le hajnalban. Még szinte aludt a város, de ott már komoly koncentrált gyakorlás folyt.. Hihetetlen milyen önállóságra nevel az Astanga, mindenki a saját világában gyakorolt mégis együtt 🙂 éreztem a támogató erejét.. a tanárok, a tradíció, a hely támogató erejét.. Hálás vagyok, hogy itt taníthatok. Öröm segíteni másokat abban, amit szeretek csinálni, miközben én is ráléptem az önfelfedezés útjára.

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved