Bata Timi
Bata Timi
Astanga Vinyásza Jóga

A jóga filozófiája a kamaszkorom egzisztencialista kérdéseire, mintegy varázsszóra megjelenő válaszként, cseppenként adagolva jelent meg az életemben és kezdett egyre nagyobb teret hódítani magának, a maga legtermészetesebb valójában. Az első könyv, amit magamnak vásároltam, a jógárol szólt. Valójában már ekkor kísérleteztem a hajnali ászanagyakorlásokkal, néhányszor a kelő nappal gurult ki a tornamatrac az udvaron és az ominózus könyvből bogarásztam ki a vírabhadrászanát, hogy bátorrá tegyen a hétköznapi kihívások tengerén.

Azóta jó néhány év telt el a jóga útján való keresgéléssel: gyakoroltam több stúdióban, köteleződtem el néhány évre más tradícióban… Valami mégis tovább hajtott, a komfortzónámon jóval kívül eső terepre, így nyitottam be 2017 tavaszán a Bandha Worksbe, és gyakorlok itt azóta őszinte odaadással. Tanítványként magam is igyekszem egyre inkább elmélyíteni a tradícióhoz fűződő kötelékeim, valamint a tanítói láncolat több jeles képviselőjének támogatása alatt is volt szerencsém gyakorolni, melyek mindig óriási tapasztalattal gazdagítják a gyakorlásom. Az astanga gyökeres változásokat hozott az életembe, nagyon rövid idő alatt, és teszi ezt továbbra is, miközben fokozatosan tanít hálára és elfogadásra minden változásban rejlő lehetőség iránt.

Pontosan ez történik a gyakorlás új aspektusának megízlelésével is, a tanítói oldal megismerésével. A pedagógiai vonal a civil életemben is közel áll a szívemhez, gyógypedagógusként már több éve dolgozom gyermekekkel és szüleikkel. Az astanga leginkább abban támogat, hogy nyitott szívvel teremtsek kapcsolatot az emberekkel, törekszem arra, hogy immáron a matracon küzdő gyakorlótársaimmal is megoszthassam ezt az áldásos ajándékot.

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved