Balogh Eszter
Balogh Eszter
Vinyásza Krama Jóga

A jógához az ébredező, pislákoló önismeret vezetett el. Több fizikai és lelki erőre, bátorságra, nagyobb magabiztosságra vágytam a mindennapi életben. Táncolni kezdtem, majd életem első találkozása a jógával a Bikram jóga volt. A hatása teljesen elvarázsolt, átformált. A jóga végérvényesen beszippantott. Addig soha nem tapasztalt energiát, életerőt fedeztem fel. Óriási örömet okozott megélni, ahogy minden egyes órával közelebb kerülök saját magamhoz. Pillanatok alatt a gyakorlásom a semmiből heti négy alkalomra bővült. Az évekig tartó, kezdeti intenzív időszak után a szabadságra irányuló vágyam tovább hajtott, egyéb, változatosabb irányzatok kezdtek el foglalkoztatni, a jóga “igazi”, fizikai gyakorláson túlmutató aspektusai is elkezdtek érdekelni. A táplálkozás mindig is foglalkoztatott, életmódom, szemléletem folyamatosan formálódott, vegetáriánus, majd vegán lettem, néhány éve szinte majdnem teljesen nyers vegánként élek. Véletlenül csöppentem bele életem első Vinyasa Krama órájába, ami igazi szerelem volt első látásra: izgalmasan színes, sokrétűen vonzó, változatos kihívás, soha nem szűnő erőpróba. Rácz Timi vezetett engem ezen az úton, az út iránt érzett lelkesedésemben először ébredtem rá arra, hogy tanítani szeretnék. Éreztem magamban a születő vágyat, láttam magam lelki szemeimmel, ahogy napról napra fejlődök, változom, erősödöm, ahogy továbbadom az eddig tanultakat. Láttam, ahogy hagyom, hogy ez a hullám, ami engem is elért, rajtam keresztül továbbáradjon és megváltoztassa mások életét is. Nem is reméltem, hogy ez az álom ilyen hamar valóra válhat. Végtelenül hálás vagyok tanáraimnak és az életnek minden egyes percért, amit gyakorlóként és oktatóként a matracon tölthetek. A jóga soha meg nem szűnő módon formál és alakít engem. Is. A gyakorlásom legnagyobb része a napokban főleg Astanga Mysore stílusban és Vinyasa Krama.

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved