Az astanga konferencia hagyománya a Mysore-i KPJAYI-ból (K Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute) származik, ahol is heti rendszerességgel összegyűlnek az intézményben gyakorlók és a vezető oktató, Guruji Sharath Jois. A konferenciát általában egy adott aktuális téma kifejtésével kezdi Sharath majd a diákok kérdéseket tehetnek fel a gyakorlással kapcsolatosan, amire a reggeli órákon sajnos nincs lehetőség.

Úgy gondoljuk, hogy ez a Bandha Works Mysore programjában résztvevők számára is hasznos esemény lenne, így  havi rendszerességgel mi is rendezünk konferenciát ebben a szellemiségben.

A konferencián való részvétel ingyenes, de örömmel fogadjuk, ha hozol magaddal egy kis gyümölcsöt, vegán süteményt vagy egy szép virágot Patandzsalinak.

Téma: Hamarosan…
Időpont:
2023. június 18. (vasárnap) 16:00.
Házigazda: Szalai István Authorized Level 1 astanga oktató

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved