A mai újévi 108 napüdvözlet online kiadására 16 óráig tudtok jelentkezni – kezdés 17:00 -. Várunk szeretettel! BW Csapata – 01/01

A helyszínre érvényes jegyek elfogytak, már csak az ONLINE eseményre tudsz jelentkezni. – 12/30

Kezdd az Újévet 108 napüdvözlettel! Ez az intenzív mozgó meditációs technika kiváló módszert kínál, hogy elengedd az előző év feszültségeit, aggodalmait, problémáit és kitisztult testtel és elmével vágj neki 2022-es évnek! Idén az eseményhez nemcsak a helyszínen, hanem ONLINE is lehet csatlakozni, ZOOM platformon keresztűl.

“Hridrógam mama szúrja harimánam csa násaja”
Ó, Nap, szabadíts meg a szívemre és elmémre egészségtelen sápadságtól.
Author Photo
Rig-Véda. I. 50. 11.
India

Sri K. Pattabhi Jois (Gurudzsi) szerint a napüdvüzletek gyakorlása által nem csak a fizikai test betegségei gyógyíthatóak, hanem a mentális kórok is, akár legyenek ezek múltbéli cselekedetek (prárabdha karma) ebben a születésben érvényesülő negatív hatásai. Ennek eredményeként elérhető a hosszú élet, jó egészség, kicsattanó erő és éles elme.

A 108-as szám rendkívül nagy jelentőséggel bír a védikus kultúrában, 108 szem van a hinduk imafüzérén és az Upanisadok száma is ugyanennyi. Ezen kedvező szám és a Nap között mindig is szoros kapcsolatot feltételeztek, hiszen a Nap átmérője épp 108-szorosa Földének, illetve a két égitest között távolság a Nap átmérőjének 108-szorosa.

A Napüdvözlet gyakorlatsor a test középpontját, a solar plexus területét aktivizálja, ami megmagyarázza az elnevezését és a kapcsolatát a csillaggal.

A gyakorlatsor végzése közben a légzés és a mozdulatok tökéletes összehangolása és a tekintet fókuszálása az egyik legkiválóbb módszer a „mozgó meditáció” élmény megtapasztalására. A Szúrja Namaszkára mozdulatsor már önmagában végezve is rendkívüli gyógyító hatással rendelkezik, a legkedvezőbb hatás pedig akkor érhető el, ha 108-szor végezzük, amely szám a Napot szimbolizálja.

Időpont: 2022. január 1. (szombat) 17:00
Oktató: Szalai István
Helyszín: Bandha Works Jógaiskola

A helyszínen 18-an tudnak részt venni az eseményen. 12-en a nagyteremben, 6-an a kisteremben. Érkezési sorrendben lehet elfoglalni a helyeket.

Érkezz minimum 15 perccel kezdés előtt.

Várunk szeretettel!

Itt tudsz jelentkezni az eseményre.

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul… (folytatás)

© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved