Ábrahám Sára
Ábrahám Sára
Vinyásza Krama Jóga

2014 nyarán, négy év tradícionális hatha jóga gyakorlás után találkoztam az ashtangával. Már az első alkalommal tudtam, hogy ez a számomra megfelelő irányzat, ezért elvégeztem egy 200 órás jógaoktatói tanfolyamot.
A kezdeti időszakban a gyakorlások során többször lesérültem, így a testem nem engedett a vágynak, hogy olyan gyorsan fejlődjek, ahogy szerettem volna. Nagy belső küzdelmek árán tanultam meg elfogadni, hogy nem én határozom meg a haladásom tempóját és hogy az én dolgom “csak” a rendszeres gyakorlás, akármilyen állapotban is vagyok.

Több tanárnál szereztem tapasztalatot, de a Ricardo Martineznél eltöltött két és fél évnek, ezen belül négy hónapos intenzív kurzusának, valamint Lino Miele workshopjának köszönhetően sikerült jobban elmélyednem a gyakorlásban. Ricardonál éreztem először, hogy egy élő tradíció részese lehetek.

2017 telén fájdalmas veszteség ért, melynek okait utólag keresve olyan betegséget diagnosztizáltak nálam, amelyből a felépülés csak tudatos életmód vezetése mellett, hosszabb idő alatt lehetséges. Az ezt követő válságos időszak óta még több időt töltök a jóga gyakorlásával, nagy hangsúlyt helyezve a meditációra.

Nagyon hálás vagyok a Bandha Worksnek, ahol tovább mélyült, folyamatossá és szilárdabbá vált a gyakorlásom, valamint lehetőséget kaptam régi álmom megvalósítására, hogy a jóga még nagyobb teret kapjon az életemben.

Bandha Works Jógaiskola

A Bandha Works jógaiskolát három mérnök alapította. Összeköt bennünket a törekvés, hogy a tradicionális astanga vinyásza jógát népszerűsítsük Magyarországon. Mi maguk is elkötelezett gyakorlói vagyunk az irányzatnak, minden évben az astanga jóga fővárosába, a dél-indiai Mysore-ba utazunk, ahol...

Bandha Works FaceBook oldala

Mysore program

Az astanga vinyásza jógát tradicionálisan Mysore stílusban oktatják. A módszer ötvözi a csoportos órák és az egyéni gyakorlás előnyeit. Lényege, hogy a teremben az összes gyakorló a saját légzésének ritmusára önállóan végzi a sorozatot, ezáltal az oktató mindenkinek egyénre szabott igazításokat, utasításokat tud adni, anélkül, hogy ez megzavarná az óra dinamikáját. Ráadásul így az sem probléma, ha valaki rövidített sorozatot végez, míg más a teljes első sorozatot és a második sorozat elejét is elvégzi ugyanazon az órán...
© 2013 Bandha Works - All Rights Reserved